"Saborska istražna povjerenstva su čisti seks"

Vijesti 12. lis 201709:43 > 09:47
N1

Ekipa koja je radila na filmu Gazda komentirala je osnivanje Istražnog povjerenstva za Agrokor.

Njihovu Facebook objavu prenosimo u cijelosti:

“Često se u posljednje vrijeme pojavljuju ocjene dežurnih pametnjakovića kako su sva Saborska istražna povjerenstva dala „mršave, nikakve, beznačajne“ rezultate.

U našem istraživačkom radu prošli smo u potpunosti, u mjeri u kojoj nam je bilo dozvoljeno od strane saborskih službi, dokumente s tri saborska povjerenstva i to su: Pšenična afera, Lisica i Večernji list.
Pšenična afera kao prvo Povjerenstvo, možda je, što neki dobro primjećuju, krnje u zapisnicima, ali zaključni dokument je prava poslastica s preglednim tablicama, pa se vidi tko je jamio i koliko. U Zaključku za Pšeničnu aferu su svi osim Todorića, koji je prvi trebao biti u njemu i taj dio naprosto vrišti.

Nekad je i očito odsutstvo odličan pokazatelj pravog puta.

Jedno od ključnih pitanja iz Pšenične afere je gdje je završilo žito koje je Agrokor prodao svojoj vlastitoj tvrtki u Švicarskoj i Šeks tada na Povjerenstvu mudro zaključuje da oni to ne mogu istražiti, to je, kaže, pitanje za Interpol, kao da o tome nisu mogli priupitati veleuvaženog Todorića…

Dokumenti s Povjerenstava se čitaju kao pravi krimić, ali i male studije karaktera. Kada je primjerice Damir Zorić svjedočio dva puta u aferi Večernjak najviše ga je mučilo tko će mu platiti troškove puta. Pitanje na koje nitko u Povjernstvu nije znao odgovor. Zorić se na to zakleo da više nikada neće doći.

Pinka je pinka!

Povjerenstva su, kada su imala nova saznanja, pozivala određene osobe i po dva puta. Neki su suočeni s novim faktima ponovo bezočno lagali. Kod Večernjeg lista je gotovo nastupila kolektivna amnezija.

Majstorima koji su pripremali svjedoke za Večernji – kapa dole na uspješnoj sinkronizaciji.

Kuriozitet je gospon odvjetnik Marijan Hanžeković kojeg se zvalo na Povjerenstvo da odgovori na sočna pitanja kakve je to ugovore slagao za Večernji list. Majstor je poslao povjerenstvu „na znanje i ravnanje“ dopis u kojem se poziva na odvjetničku tajnu i nije došao! Toliko o tome da se netko mora odazvati.

Saborska istražna povjerenstva sa svojim zaključcima nikoga i ništa ne obvezuju, to mora svima biti jasno. Povjerenstva nemaju alat za utjerivanje pravde, povjerenstva, da budemo iskreni služe da se lažovi, foliranti i barabe javno sramote. U ovoj zemlji to je najviše što se može dobaciti, jer pravosuđe…
😉
Ekipa serijala Gazda”, stoji u objavi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.