"U želji da izgura lex, Dalić je svima sve i svašta obećala"

Vijesti 15. lis 201719:09 > 19:20
Ilustracija

Ivica Todorić vrlo je aktivan ove nedjelje na svojem blogu, a u drugoj od tri današnje objave opet se posvetio ministrici gospodarstva i potpredsjednici Vlade Martini Dalić i upozorio da su, kako tvrdi "tisuće dionika Agrokora oštećeni i da država treba platiti štetu".

“Da ne bi zamarali”, uviđavno primjećuje Todorić, “čitatelje njegova bloga nekim velikim analizama”, naveli su “nekoliko primjera u koju je poziciju Izvanredna uprava dovela kompaniju s Ministarstvom gospodarstva, odnosno ministricom Martinom Dalić”.

“Iz prezentacije će se moći vidjeti kakve je rezultate za kompaniju, dionike i države gdje Agrokor djeluje prouzročio Lex Agrokor”, smatra Todorić, koji se u drugoj od današnje tri objave posvetio, i nije mu prvi put, ministrici i potpredsjednici Vlade Martini Dalić.

“Kako je imala ogromnu želju da progura Lex Agrokor, ministrica Dalić je svima sve i svašta obećala, manipulirala s investitorima, mnogim dionicima Agrokora i javnosti. Kasnije, u svom stilu, većini ništa nije rekla, ništa nije obećala, što je prema njoj – dovelo do nepovjerenja susjednih država, velikih vjerovnika i dionika u Agrokoru, a što pak znači da je dio kompanije odsječen od matice. Kao što je vidljivo u prezentacijama, sinergije se gube nevjerojatno brzo, a za Agrokor, njegove dionike i Republiku Hrvatsku ogromne financijske štete”, ističe Todorić i ukazuje na prezentaciju “Koji su učinci lex-a na operativno poslovanje i vrijednost Agrokor prehrambene industrije i Agrokor maloprodaje hrane” koju je izradio i objavio na svojem blogu.

Ivica Todorić
Ivica Todorić
Ivica Todorić
Ivica Todorić


N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i
društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.