Glogoški: Maliciozni su navodi da prosvjed nije legalan

Vijesti 28. sij 201520:40 > 20:42
Cropix/Marko Todorov

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine. i jedan od organizatora braniteljskog prosvjeda, odbacio je u srijedu i malicioznima nazvao navode kako činjenica da prosvjed ispred Ministarstva branitelja nije prijavljen policiji svjedoči da nije ni zakonit.

“Ništa u priči koja se tako maliciozno pokušava predstaviti javnosti nije ilegalno. Stopostotni HRVI I. skupine nisu ilegalni, hrvatski branitelji i veterani Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji nisu ilegalni, a nije ni hrvatska država”, poručuje Glogoški u priopćenju, u ime “hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata i članova njihovih obitelji”.

Ističe kako je prosvjed posljedica dugogodišnjih pokušaja da se hrvatska država proglasi slučajnom, što je, kaže, rekao i sam premijer Zoran Milanović, a samim time i umanji sav doprinos vrijednosti i vrednote Domovinskoga rata, a što je “povuklo za sobom i posljedice koje su između ostalog opasne za život i zdravlje 100%-tnih, ali i ostalih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji”.

Glogoški tvrdi kako su se, upravo kako bi “prekinuli tu bolesnu priču o Domovinskom ratu, ali i igru s njegovim herojima”, hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji i domoljubi okupili ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66. Tamo su, dodaje, predali zahtjev za “legalizaciju Domovinskoga rata i njihovih heroja, u svoje, ali i u ime svih onih koji više nisu među nama”.