I HRT osudio napad na Maju Sever

Vijesti 30. lis 201715:00 > 15:00
N1

Hrvatska radiotelevizija (HRT) osudila je u ponedjeljak napad na društvenim mrežama na svoju novinarku Maju Sever, kao i na sve druge medijske djelatnike koji su izloženi govoru mržnje zbog posla koji rade.

HRT u priopćenju ističe kako mu je cilj zaštititi novinarsku profesiju i neovisno novinarstvo od pritisaka, bez obzira na to odakle oni dolaze.

“HRT ovim putem izražava podršku kolegici Maji Sever, kao i svim svojim zaposlenicima, novinarima, urednicima, voditeljima te svim drugim medijskim djelatnicima koji su izloženi govoru mržnje zbog posla koji rade”, stoji u priopćenju HRT-a.

Također poziva i da se na društvenim mrežama, komentarima na objave na internetskim medijima te općenito u javnome i medijskome prostoru ne upotrebljavaju govor mržnje, prijetnje i uvrede.

Napad na Sever osudilo je i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatrajući to nastavkom niza pritisaka na novinare u Hrvatskoj u kojoj nema političke volje da se napadi riješe.

Novinarka HRT-a Maja Sever objavila je u ponedjeljak na svom facebook profilu sadržaj prijetnje koja joj je, kako je navela, upućena zbog jučerašnjeg priloga o izbjeglicama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.