Muzeju automobila Ferdinand Budicki prijeti zatvaranje

N1

Zagrebački Muzej automobila Ferdinand Budicki gradu Zagrebu duguje skoro pola milijuna kuna. Uslijedila je ovrha zbog neplaćanja najma. Vodstvo muzeja najam nema otkud platiti dug jer se financiraju isključivo donacijama i ulaznicama. S druge strane, Grad već četiri godine ne plaća pričuvu. Priču donosi Ivana Kopčić.

Dugovi Muzeja automobila Ferdinand Budicki godinama rastu, a trzavice na relaciji između Grada Zagreba i vodstva Muzeja dosegnule su vrhunac. Muzej je sada pod ovrhom i prijeti mu zatvaranje zbog nepodmirenih dugovanja u iznosu gotovo pola milijuna kuna.

Zbog nepodmirenih troškova najma gradskog prostora, u tijeku je i ovršenje muzeja.

Prostor u kojem se nalazi Muzej automobila Ferdinand Budicki u vlasništvu je Grada Zagreba, ipak volonteri su vlastitim rukama i vlastitim novcem preuredili ovaj nekad derutan prostor. Sama ta činjenica da je prostor u vlasništvu Grada znači da bi on trebao snositi troškove pričuve. Kako to nikada nije učinjeno, taj iznos popeo se na 350.000 kuna, a račun muzeja je blokiran.

Ove godine Muzej prvi put posluje bez financijske pomoći državne ili gradske uprave, a prihodi od ulaznica nisu dovoljni za pokrivanje svih troškova. Samo hladni pogon mjesčno košta oko 15 tisuća kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.