"Svi će doći pred povjerenstvo, ali kad za to dođe vrijeme"

Vijesti 06. stu 201710:46 > 10:59
N1

Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor u utorak nastavlja zasjedanje. Nakon što je prvi u petak svjedočio predsjednik prve Vlade RH i bivši predsjednik Stjepan Mesić, u klupu za svjedoke sutra bi trebao sjesti još jedan hrvatski premijer iz 90-ih - Josip Manolić, ali i čelnici Fonda za privatizaciju Milan Kovač i Ivan Penić.

Povjerenstvo, voljom većine – neće ispitati one koji najviše znaju Martinu Dalić, Antu Ramljaka i Zdravka Marića, zabrinut je SDP-ov član povjerenstva Gordan Maras: “Ljudi koji su već u mirovini neće puno rasvijetliti postojeće okolnosti. Možemo saznati o političkom kontekstu i stvaranju Agrokora. Mesić je rekao da nikad Agrokora ne bi bilo da nije bilo političke volje HDZ-a i da se nijedna veća privatizacija nije mogla obaviti bez znanja Ureda predsjednika te Ivića Pašalića i Borislava Škegre te Josipa Petrovića koji je u HDZ-u već 20 godina i koji je Todoriću ‘donio’ privatizaciju Unikonzuma”.

“Svi doći pred povjerenstvo, ali kad za to dođe vrijeme budući da je dogovoreno da se svjedoci pozivaju kronološkim redom”, odvratila je Marasu također gostujući na HTV-u HDZ-ova članica povjerenstva Marija Jelkovac. Napomenula je da Ramljak i Dalić imaju saznanja o tome što se radilo sada te da su rješavali posljedice.

Maras je odgovorio kako je prava istina da “HDZ čeka da se povjerenstvo ugasi i čekaju pravomoćnost optužnice protiv Todorića” te je podsjetio da je Martina Dalić bila ministrica financija nakon Ivana Šukera, a prije Slavka Linića – a oni su pozvani pred povjerenstvo”.

Jelkovac je kazala da povjerenstvo nije dobilo svu dokumentaciju, a da je Maras malo nestrpljiv. “Nije pozvana ni premijerka Jadranka Kosor, nisu pozvani ni svi ministri financija”, dodala je Jelkovac.

Pogledajte kako je bilo na sjednici povjerenstva u petak

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.