Uplatio predujam za traktor pa shvatio da je prevaren

Vijesti 06. stu 201712:23 > 12:27
Ilustracija

Prevare građana sve su češće i sve raznolikije, a posljednja zabilježena pokazala je kako za čas možete ostati bez pravog malog bogatstva.

Muškarac iz Međimurja koji je putem interneta dogovorio kupnju traktora od navodne škotske tvrtke shvatio je da je prevaren nakon što je uplatio predujam pa policija upozorava građane da prije sklapanja kupovina dobro provjere s kim stupaju u poslovni odnos, posebice ako se radi o prvom poslovnom kontaktu.

Poduzeće s kojim se sklapa poslovna suradnja može se provjeriti putem sudskog registra poslovnih subjekata, kojeg imaju države članice Europske unije, kao i druge europske zemlje, te putem ranijih kupaca koji su poslovali s poslovnim subjektom, savjetuje međimurska policija.

Napominje pritom kako je nerazmjerna cijena neke robe ponuđene putem internetskog oglasnika u odnosu na onu tržišnu značajno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.

Muškarac iz Međimurja dogovorio je kupnju traktora putem internetske stranice navodnog škotskog poduzeća za prodaju traktora te u komunikaciji putem telefona i e-pošte s osobom koja se predstavljala kao odgovorna osoba poduzeća.

No nakon uplate iznosa od nekoliko desetaka tisuća kuna, više nije mogao stupiti u kontakt s odgovornom osobom poduzeća pa je slučaj prijavio policiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.