'Da sam tražio bilo što, onda bih to i dobio'

Vijesti 09. stu 201710:10 > 10:13
N1

Predsjednik Hrasta, poznati aktivist i violonist koji je svojim stavovima često izazivao kontroverze u javnosti, Ladislav Ilčić trebao bi postati novi savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Potvrdio je to jučer premijer Andrej Plenković, naglasivši da je riječ o osobi koja se, uz politički angažman, cijeli svoj život bavi pitanjima iz domene kulture.

O aktualnoj političkoj situaciji i mogućoj novoj funkciji u Studiju 4 govorio je Ladislav Ilčić. Na pitanje što će konkretno biti njegov posao, odgovorio je kako ne želi komentirati podjelu posla prije samog imenovanja, no govorio je o reakcijama dijela medija na informaciju o mogućem imenovanju.

“Sve one koji govore o mojem imenovanju ne muči moja stručnost, oni to govore samo da bi me napadali. Ono što njih smeta je jasna orijentiranost i moja osobno i stranke Hrast prema domoljubnim i kršćanskim vrijednostima”, rekao je Ilčić.

“Smeta ih zalaganje za obitelj, smeta ih zalaganje i briga za djecu u kojem mi sprječavamo bilo kakvu manipulaciju djecom. Smeta ih što nas neće pokolebati u našoj borbi za tradicijske vrijednosti”, kazao je.

Na konstataciju da njegovo imenovanje dolazi upravo prije rasprave u Saboru o opozivu Vlade te je li imenovanje u Ministarstvu kulture “ruka” stranke Hrast u saboru za Vladu kazao je: “Takve konstrukcije mogu slagati samo oni koji nisu baš dobri prijatelji s logikom.” Dodao je i da je već bilo izglasavanja povjerenja Vladi, da je pritom njihov zastupnik glasovao za Vladu i kako je to radio iz uvjerenja.

“Jasno je da moramo surađivati s HDZ-om, alternativa tome je jedan kaos koji predvodi SDP i to je nešto što ja i moji glasači ne želimo”, istaknuo je. Kazao je i da mi svi moramo raditi na jednoj stabilnosti i dogovoru u Saboru te da je dužnost svih nas da zajedno radimo na dobrobiti Hrvatske.

Govorio je o svojim odnosima s ministricom kulture te naglasio kako je s njom u odličnim odnosima. “Ja sam s njom u izvrsnim odnosima i ja da sam tražio bilo što, onda bih to i dobio”, rekao je. Na pitanje što je time mislio, kazao je da je to njegov odgovor na moguće insinuacije o tome da je nešto tražio i dobio. “Cijela ta konstrukcija da sam ja nešto tražio pa ovo dobio, napravljena je zato da ispadne da se mi nešto “grebemo”, da mi nešto ucijenjujemo i tako dalje”, zaključio je za HRT.