I Josipović za preferencijalno glasanje

Vijesti 06. lis 201407:41 > 07:44
Cropix/Goran Mehkek

Predsjednik Republike Ivo Josipović najavio je kako će i on, u svom ustavnom projektu, predložiti preferencijalno glasovanje u promjenama izbornog sustava koje kani ponuditi. Po Josipovićveim riječima, svaka stranka ima pravo na svoju platformu i svoje razmišljanje o izbornom zakonu.

“I ja isto tako razmišljam o promjenama izbornog sustava i u ustavnom projektu kojeg ću ponuditi stoji, između ostalog, preferencijalno glasovanje”, istaknuo je Josipović pri posjeti Splitu, na, prema nekima, već zahuktanoj izbornoj kampanji.

O očekivanjima nove inicijative za promjenu izbornih zakona, Predsjednik za sada nije htio govoriti. “Nismo na sportskoj prognozi, što bismo rekli. Naprostro ćemo vidjeti kakvi su rezultati i ako su prikupljeni (potrebni) potpisi održat će se referendum”, istaknuo je. Podsjetimo, Predsjednik je proljetos okupio radnu skupinu za izmjene Ustava u kojoj sudjeluju istaknuti članovi akademske zajednice i politički akteri.

Povod Predsjednikovom splitskom posjetu bilo je otvorenje novih prostorija Centra za beskućnike Udruge MoSt, ali i 95. obljetnica postojanja KUD-a “Jedistvo” te desete “Runjićeve večeri”.