Branitelji iz Savske idu na doček Branimira Glavaša

Vijesti 01. velj 201510:31 > 10:35
CROPIX/Bruno Konjevic

U organizaciji Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije, u nedjelju će se u Osijeku održati koncert dobrodošlice Branimiru Glavašu.

Branitelji koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u Savskoj ulici najavili su da će otići na doček Branimira Glavaša, koji je za nedjelju najavljen u Osijeku

“Glavaš je hrvatski general. Osijek je bio prva crta obrane i normalno je da branitelji idu dočekati svog ratnog zapovjednika”, poručio je Ante Deur. 

Podsjetimo, Branimir Glavaš je prošlog tjedna pušten iz zatvora u Mostaru, nakon što je Ustavni sud poništio pravomoćnu presudu Vrhovnog suda po kojoj je u zatvoru proveo posljednjih pet godina, izdržavajući kaznu zbog ratnih zločina počinjenih na području Osijeka. Po toj je presudi Glavaš u zatvoru proveo pet godina. 

U međuvremenu je Županijsko državno odvjetništvo zatražilo da se Glavašu ponovno odredi istražni zatvor do nove presude Vrhovnog suda. No, on će ipak doći iz BiH u Hrvatsku. Njegov odvjetnik Veljko Miljević smatra kako nema pravne osnove da mu se ponovno odredi istražni zatvor.