Brkić komentirao "umne zamisli Grmoje, velikog istražitelja"

Vijesti 16. stu 201716:50 > 17:26
N1

Nakon svjedočenja bivšeg guvernera HNB-a pred saborskim istražnim povjerenstvom za Agrokor u kojem je kazao da su ga Ivica Todorić, Tomislav Karamarko i Milan Kujundžić nagovarali na politički angažman, predsjednik povjerenstva Orsat Miljenić (SDP) najavio je da će pozvati Karamarka i Kujundžića da svjedoče pred tim tijelom.

Mostov Nikola Grmoja ustvrdio je da je riječ o povijesnom trenutku koji pokazuje da je Agrokor ne samo bio u sprezi s politikom, nego i da je ključni čovjek Agrokora nastojao stvoriti određene svoje političke projekte ili djelovati konkretno kroz političke stranke: “Ovo je dokaz sprege Ivice Todorića i politike i dokaz da je on postavljao ne samo ministre i dužnosnike u određenim vladama nego da je i postavljao i predsjednike najveće hrvatske stranke koji su trebali postati premijeri , ali hvala bogu i pojavom Mosta to nisu uspjeli. Kasnije su morali otići iz politike”. 

Brkić: Nemam saznanja da su Karamarko, Kujundžić i Todorić nagovarali Rohatinskog da se politički angažira

Je li moguće da je Ivica Todorić imao takav utjecaj na politiku, na vrh HDZ-a, pitali su novinari nekadašnjega Karmarkova bliskog suradnika Milijana Brkića. “To morate pitati gospodina Grmoju”, odvratio je Brkić, koji je u vrijeme dok je HDZ-om predsjedavo Tomislav Karamarko bio glavni tajnik te stranke.

Upitan kako je on to iščitao, kazao je: “Ja sam to iščitao kao još jednu od velikih umnih zamisli gospodina Grmoje, velikog istražitelja u ovome Povjerenstvu”. Na novinarsku opasku da je Rohatinski svjedočeći pred povjerenstvom (kojega je član i Brić) kazao da su ga Ivica Todorić, Tomislav Karamarko i Milan Kujundžić nagovarali na politički angažman, Brkić je poručio: “To pitajte njega, ja o tome nemam nikavih saznanja”.

Kujundžić: Ne znam o čemu Rohatinski govori

Ranije danas ministar zdravstva Milan Kujundžić opovrgnuo je izjavu Rohatinskog da ga je s Tomislavom Karamarkom i Ivicom Todorićem 2011. nagovarao da se kandidira za predsjednika Republike te je ustvrdio da ne zna što Rohatinski govori.

“Ne znam što čovjek govori, ja nisam sigurno nikoga nagovarao da se bavi politikom”, odgovorio je Kujundžić novinarima pred Banskim dvorima, koji su tražili komentar izjave Rohatinskog pred saborskim istražnim povjerenstvom za Agrokor.

Odgovarajući na pitanje znači li to da Rohatinski laže, Kujundžić je rekao: “Ne tvrdim ja to, ja ništa ne tvrdim, ja samo znam da ga ja nisam nagovarao, o čemu čovjek govori, ja ne znam”.

Na upit je li uopće razgovarao s Rohatinskim o takvim pitanjima Kujundžić je kazao kako su “mnogi ljudi njemu bili pacijenti, a ne smije govoriti koga je sve u životu sreo”.

Novinaru koji ga je podsjetio kako Rohatinski tvrdi da ga se nagovaralo po restoranima i ručkovima, Kujundžić je odgovorio kako “ne zna tko je čovjeka nagovarao” i da on “najmanje hoda na ručkove”.

Kujundžić je priznao da je razgovarao s Karamarkom i Todorićem ali, tvrdi, ne na tu temu.