Cvetojević: Za prvi kompjuter zaradio sam cijepajući drva

Vijesti 01. velj 201514:29 > 14:31
N1

Gost Nedjeljom u dva je Saša Cvetojević, poduzetnik s dugogodišnjim iskustvom u zdravstvenom sektoru, mobilnim telekomunikacijama te u distribuciji robe široke potrošnje. Vlasnik je i suvlasnik nekoliko tvrtki te zdravstvenih ustanova koje posluju na hrvatskom tržištu.

“Za prvi kompjuter zaradio sam cijepajući drva, a onda sam prodavao videoigre i programe. Ono što sam želio sebi, to sam želio i za druge. Kad su roditelji to doznali, dugo im je trebalo da prihvate da ne razmišljam o tome da se negdje stalno zaposlim, nego da samostalno zarađujem”, kazao je Cvetojević.

Dodao je da je u Hrvatskoj više od 50 posto poslova vezano za poslove s državom i da će se i dalje truditi što više poslovati s državom.

“Ako su poticaji tu, uzmite ih vi, jer ako ih vi ne uzmete, uzet će ih netko drugi”, kazao je.

“Ne napadam državu nego progovaram o lošim stvarima”, rekao je Cvetojević odgovarajući na optužbe kako je žestoki kritičar države.

Na upit hoće li Hrvatska postići regularan sustav koji štiti poduzetnika i radnika ili će nas snaći grčki scenarij sa Syrizom i Zlatnom zorom, Cvetojević kaže: “Ne vjerujem. Izglednije je za Hrvatsku grčki scenarij”, rekao je Cvetojević.

“Političari u ovoj zemlji nisu pomogli poduzetnicima jer ne znaju. Jednostavno rečeno, oni nisu poduzetnici. Isto tako ovakav sustav im to ne dopušta”, komentirao je Cvetojević te dodao da sebe ne vidi u ulozi političara.