"Rohatinski je samo potvrdio ono što se godinama znalo"

Vijesti 19. stu 201709:50 > 09:52
Marko Lukunic/PIXSELL

Ana Raić Knežević iz Telegrama i Sergej Abramov iz Lidera gostovali su u Točki na tjedan i komentirali rad povjerenstva za Agrokor.

“Zdravko Marić težak je politički uteg premijeru Plenkoviću i Vladi. Odbijanjem da ga zamijeni Plenković stalno sam sebi radi političku štetu. Plenković očito vjeruje Mariću, a očekuje od birača da mu i birači vjeruju, međutim, ono što je govorio Rohatinski i tri bivša premijera, govori da mu ne bismo baš trebali vjerovati”, rekao je Abramov.

“Rohatinski nije govorio o svojim činovima, ali je jako dobro opisao samo okružje politike, metode i način. Bez obzira što je to svjedočenje bilo hrabrije, ostalo je bez pravoga materijala. Zabavljamo se kako ga je Todorić poslao ovdje i ondje, ali nemamo odgovor na pitanje – zašto”, rekao je Abramov.

Todorić je iz Agrokora slao ljude na važne pozicije, pa bi se onda nakon toga vraćali. Rohatinski je otvoreno progovorio o tome, rekla je Raić Knežević.

“Nemojmo zaboraviti da je Todorić držao veliki dio medija u šaci preko oglasa koje je plaćao. Rohatinski je samo crno na bijelo potvrdio nešto što se godinama znalo. Velika šteta se mogla spriječiti puno ranije”, rekla je Raić Knežević.

“Meni se čini da istražno povjerenstvo nema smisla. Naš opći dojam je da ne vjerujemo političarima ni onima koji su svjedočili na povjerenstvu”, rekao je Abramov.