Grmoja: Istraga Povjerenstva o Agrokoru je opasna za HDZ

Vijesti 20. stu 201712:50 > 12:54
N1

Županijski sud u Zagrebu objavio je da je istraga protiv Ivice Todorića postala pravomoćna.

Saborski zastupik Mosta Nikola Grmoja komentirao je ovu informaciju i okolnosti u kojima saborsko istražno povjerenstvo, zasad, nastavlja s radom. 

Oni od početka imaju namjeru ugasiti ovo povjerenstvo. Prema pravilniku, koji je presedan, povjerenstvo može raditi samo ako je prisutna većina zastupnika. I Rohatinski je prošli tjedan rekao da je bio dio političkog projekta Ivice Todorića, s mnogim drugim ljudima. Naravno da HDZ-u ovo ne odgovara i da će ovaj tjedan pokušati ugasiti povjerstvo. Ali ono se može ugasiti samo odlukom Sabora. Ako ne žele da građani dobiju uvid u punu istinu, onda će to morati napraviti sa svojim suradnicima. Mi ćemo nastaviti s radom. U proceduri je i izmjena zakona o istražnim povjerenstvima. Nema političke volje od HDZa da povjerenstvo nastavi s radom.

Što očekujete u srijedu, za kada je zakazana sjednica povjerenstva? 

Ne možemo se mi samoraspusiti. Tamo smo došli odlukom Hrvatskog sabora, on nam je dao legitimitet i jedino nas Sabor može raspustiti. Mi možemo nastaviti s radom i bez HDZ-a. Očekujem da povjerenstvo nastavi s radom do odluke Sabora.

Jasno je da istraga koja je u tijeku nema veze s ovim čime se bavimo na povjerstvu.

Zbog čega mislite da nema političke volje?

To je opasno za HDZ. Kad se otkrije da je Ivica Todorić postavljao predsjednike stranke, a sad su u sukobu s njim… Njima to sad ne odgovara jer će se pokazati da su Agrokor i HDZ jedno te isto. Postoji i struktura u SDP-u koja ne želi istinu o Agrokoru. Ne žele da se otkrije sprega politike i Ivice Todorića.