Hibridni rat – prijetnja medijima i slobodi govora

Vijesti 28. stu 201709:42 > 13:05
N1

U politički život Hrvatske ušao je termin 'hibridni rat' - je li to svojevrsna prijetnja medijima i javnom govoru, upitan je naš reporter Hrvoje Krešić.

“Apsolutno, usudio bih se čak reći da je to primarni motiv premijera Plenkovića koji je više od ikoga inzistirao na tom terminu, upotrebljavao ga je u nekoliko navrata, dajući do znanja da je to velika opasnost, ali ne otkrivajući što je to, s kim je Hrvatska u hibridnom ratu, kakve su ugroze, kakve su opasnosti i posljedice, što se može dogoditi …

Stvara se polako atmosfera u kojoj se bilo kakva kritika upućena na račun Vlade i ministarstava može tumačiti kao sudjelovanje u hibridnom ratu, bilo koga se može proklamirati kao neprijatelja Hravatske, neprijatelja Vlade, neprijatelja svega što je hrvatsko.

Ne bi bilo prvi puta da svjedočimo takvim stvarima otkako RH postoji kao samostalna i slobodna država, ali svaki put kada se uoče takve tendencije u prvom redu strada sloboda medija i govora, javnog djelovanja. Ovakva siva zona na kojoj inzistiraju u Vladi samo daje do znanja da kritika baš nije pretjerano dobrodošla”, rekao je Hrvoje Krešić u javljanju u emisiju Novi dan.