Pokopan je general Slobodan Praljak

Vijesti 08. pro 201722:11 > 22:12
N1

Praljkovo tijelo je iz Haaga dopremljeno još krajem prošlog tjedna. U četvrtak je tiho i bez pompe na zagrebačkom krematoriju Mirogoj ispraćen u krugu najuže obitelji.

Premda na internetskim stranicama Gradskih groblja o tome ne postoji ni najmanji trag, prema informacijama kojima raspolaže Večernji list, u četvrtak je u zagrebačkom krematoriju na posljednji počinak ispraćen hrvatski general Slobodan Praljak.

Tiho, bez ikakve pompe, kako je to i želio, posljednje zbogom rekli su mu članovi najuže obitelji i tek nekolicina bliskih prijatelja – onih koje je general naveo u oproštajnom pismu upućenom obitelji.

U najvećoj diskreciji, također, prethodno je iz Haaga stiglo Praljkovo tijelo. Prema jednom izvoru u Hrvatsku je prebačeno odmah nakon obdukcije protekli petak, a drugi izvor navodi da su posmrtni ostaci preneseni na dan ispraćaja u krugu obitelji, dakle u četvrtak.

Od Slobodana Praljka hrvatska će se javnost, ponajprije njegovi generali i suborci, oprostiti na službenoj komemoraciji koja će se održati u zagrebačkoj dvorani Lisinski u ponedjeljak, 11. prosinca u podne.

Sudeći prema do sad pokazanom interesu, dvorana će biti premala za sve štovatelje pokojnoga generala. Kao što se otprije zna, nakon Praljkove tragične smrti, u prostorijama Hrvatskoga generalskog zbora u Habdelićevoj ulici u Zagrebu otvorena je knjiga žalosti, a kako doznajemo od generala Pavla Miljavca, do jučer su popunjene dvije velike knjige. Bit će potrebna i treća jer se sućut na ovaj način može iskazati svaki dan sve do nedjelje, 10. prosinca, u 15 sati, do dana uoči komemoracije, koja će se održati u organizaciji Hrvatskoga generalskog zbora.