'Kritika je poželjna, uvrede toleriram, ali prijetnje neću!'

Vijesti 11. pro 201708:04 > 08:10
N1

Na Dan ljudskih prava naša kolegica, Nataša Božić, urednica na N1 televiziji, zbog razgovora s kolegicama Mladenkom Šarić i Ivankom Tomom u emisiji Točka na tjedan, dobila je prijetnje smrću.

Potpisnike gnjusnih prijetnji Nataša Božić prijavila je policiji. Policija je po primitku prijave napravila zapisnik te će one koji su Božić prijetili smrću, goniti po službenoj dužnosti, jer se radi o prijetnji novinaru zbog obavljanja posla.

‘Osim što prijetnje doista doživljavam kao ugrozu sigurnosti i moje, i kolegica novinarki Mladenke Šarić i Ivanke Tome, prijavu sam podnijela jer želim da oni koji prijete i siju mržnju iz sigurnosti svoje sobe – osjete posljedice. Dosta je mržnje po društvenim mrežama. Kritika je poželjna, uvrede toleriram, ali prijetnje neću – prijavit ću svaku! Novinari su svugdje meta napada, civilizirane zemlje to rigorozno kažnjavaju i isto očekujem od Hrvatske’, kaže Božić.

Nataša Božić prijetnje je dobila, podsjetimo, zbog razgovora u TNT-u o Slobodanu Praljku, osuđenom ratnom zločincu.

“Evo, na Dan ljudskih prava prijetnja odsijecanjem glave jer sam u Točki na tjedan postavila novinarsko pitanje. Prijavljeno MUP-u! Ako se ne može prijetiti Plenkoviću, a onda valjda ne može ni novinarima”, napisala je urednica N1 u nedjelju na Twitteru.