Čačić: Reformisti će na sljedeće izbore sa strankama centra

Vijesti 17. pro 201715:53 > 15:56
N1

Predsjednik Narodne stranke – reformisti i varaždinski župan Radimir Čačić na sjednici Središnjeg odbora stranke u nedjelju u Varaždinu najavio je izlazak na sljedeće europske i predsjedničke izbore sa strankama centra

Članovi Središnjeg odbora su na sjednici analizirali rezultate lokalnih izbora, razmatrali aktualnu političku situaciju i nastup na sljedećim izborima za Europski parlament te predsjednika Republike Hrvatske.

“Znamo da su pred nama dva izborna testa, europski i predsjednički izbori. Kako nastupiti i s kim ulaziti u partnerstvo, to je tema. Naš stav je tu potpuno jasan. Na te izbore idemo gotovo sigurno s pozicije centra, sa strankama centra, i to će biti test naše snage”, rekao je Čačić.

Ponovio je da je slika odnosa Reformista i državne vlasti jasna: ne postoji koalicija s Vladom, ali postoji “džentlmenski dogovor”, rekao je.

“Znamo da su naši kolege iz HNS-a potpisali i zakleli se, a neki su, čini mi se, iz Mosta čak kod bilježnika nešto bilježili, potpisali su svakakve sporazume. Unutra je pisalo ‘s HDZ-om ni mrtvi’, pa vidimo danas kako to izgleda. Mi nemamo potpisan nikakav sporazum s Vladom, nemamo ni ministre, ni zamjenike, ni pomoćnike, ali imamo jasan stav da ćemo sve kvalitetne projekte podržati”, kazao je predsjednik Reformista i dodao da od Vlade očekuju podršku projektima.

“Naš najveći projekt je brza pruga. On je od Vlade prihvaćen, stavljen u strategije, potpisani su sporazumi s Ministarstvom prometa i HŽ infrastrukturom”, rekao je Čačić spomenuvši još jednu, kako je istaknuo, važnu inicijativu – sporazum Vlade i pet sjevernih županija.

“Vlada prepoznaje, bez obzira što među tih pet župana nema ni jednog HDZ-ovog, značaj te inicijative i, nakon Slavonije, gdje su svi HDZ-ovi župani, ovdje se potpisuje jedan takav sporazum za razvoj i to je dobro”, dodao je varaždinski župan i predsjednik Reformista.

Predsjednica Središnjeg odbora Narodne stranke – reformisti Sandra Herman je naglasila da projekti iz Varaždinske županije mogu poslužiti kao primjer te dodala da je sjednica iskorištena za dogovor daljnje strategije rada i jačanje stranke.