Zagrebačka nadbiskupija ogradila se od stavova Bagarića

Vijesti 22. pro 201709:24 > 09:26
N1

Skandaloznim slučajem vjeroučitelja koji u zagrebačkoj školi djeci govori uistinu degutantne stvari, bavi se Zagrebačka nadbiskupija, potvrdili su za N1

U zagrebačkoj školi Matija Gubec na Knežiji vjeronauk predaje vjeroučitelj Krešimir Bagarić koji je snimljen je kako učenicima predaje o nasilju, ubojstvima hrvatskih političara koji mu ne pašu, nabijanju glava na kolac.

Vjeroučitelja je tijekom njegova ispada zabilježio učenik škole koji je snimku njegova divljanja poslao redakciji Indexa.

Ovo nije prvi put da se vjeroučitelj tako ponaša, zbog čega je učenik konačno skupio hrabrosti da istupi s ovim informacijama.

‘Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni’, kazao je Bagarić.

Vjeroučitelj je učenicima dao i popis hrvatskih neprijatelja koje treba smaknuti, a detaljno je opisao i kako to učiniti.

‘Za ovo bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i jednu bivšu ministricu vanjskih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovjek je otvorio predsjednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog koljena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao’, govori Bagarić te iznosi dodatne prijedloge.

Ravnateljica škole Ljiljana Klinger kratko je komentirala snimku.

‘Temeljem Ugovora RH i Svete Stolice izbor vjeroučitelja u ingerenciji je Katehetskoga ureda, kao i odgovornost za njihov profesionalni razvoj i napredak. Ipak, ako su ovi navodi točni i istiniti, poduzimanje ozbiljnih stručnih i formalno-pravnih sankcija nije upitno. Za ovako drastične prekršaje dužni smo angažirati i ostale za to zadužene institucije’, odgovorila je ravnateljica škole koju, osim djece s Knežije, pohađaju i djeca stranih diplomata na radu u Zagrebu.

Kontaktirali smo i Zagrebačku nadbiskupiju gdje nam je glasnogovornik Borna Puškarić potvrdio da su upoznati sa slučajem.

‘Ured se, kao tijelo nadležno za provedbu školskog vjeronauka, ograđuje od izrečenih stavova g. Bagarića te izražava žaljenje što je zloupotrijebio nastavu vjeronauka. Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za dodjelu mandata vjeroučiteljima razmotrit će slučaj i odlučiti o daljnjim postupcima’, objavii su iz Nadbiskupije.