Pobuna u ličkom u HDZ-u, Milinović podnio ostavku

Vijesti 03. sij 201822:43 > 22:48
N1

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković isprovocirao je prvu veliku (službenu) unutarstranačku pobunu zbog politike kadroviranja.

Darko Milinović, ličko-senjski župan i šef ličkog HDZ-a podnio je u srijedu navečer ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a jer je resorni ministar Tomislav Ćorić, očito uz blagoslov Plenkovića, novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a i Darka Milinovića, doznaje Večernji list.

List piše da će Milinović u četvratk u podne održati izvanrednu novinsku konferenciju na kojoj će, kako doznaju u ličkom HDZ-u, zatražiti odgovor je li vrh HDZ-a podržao Ćorićev izbor ravnatelja i da li su lički HDZ-ovci za vrh HDZ-a ljudi od nepovjerenja kada treba kadrovirati, a pouzdani kada treba dobivati izbore.

Plenković je, čini se, zaigrao rizičnu igru jer je HDZ u Gospiću na lokalnim izborima izgubio vlast, a kako ne bi izgubili i županiju kandidirao se Darko Milinović koji je pobijedio u prvom krugu. Milinović i sada, piše Večernji, ima punu podršku županijske organizacije.

Milinović se u Predsjedništvo stranke vratio prije godinu i pol dana kada je nakon bivšeg HDZ-ovca Hasanbegovića dobio najveći broj glasova.