'Bandić bi mogao poljubiti vrata Arene ako ne plati dug'

Vijesti 10. sij 201809:40 > 09:45
Tomislav Miletic/PIXSELL

Utakmice Europskog rukometnog prvenstva koje bi se trebale igrati u zagrebačkoj Areni još uvijek su pod znakom pitanja.

Nakon što je Ingra jučer tražila da Vlada i Grad Zagreb ovjere izvješća i priznaju dodatne troškove od dva milijuna eura za najam dvorane posljednjih sedam godina, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izjavio je kako su troškovi podmireni te kako se Hrvatska treba spremati za finale.  

“Oni sedam godina nisu uplatili 17,5 milijuna kuna na račun depozita što su po zakonu morali. Gledali smo im kroz prste, bili susretljivi, ali više nećemo. Do petka ujutro imaju uplatiti taj depozit ako žele prvenstvo u Zagrebu”, rezolutan je šef Ingre Igor Oppenheim koji tvrdi da dugovi nisu podmireni, piše 24 sata.

“Mi to govorimo već godinama, ali nas ne žele slušati. Jučer sam osam puta probao dobiti Bandića, ali nije imao vremena. Kada je trebala odgoda plaćanja, onda se javljao i zvao. Želimo jednom zasvagda riješiti situaciju, a ne kao dosad, da kad Grad i Vlada nemaju novac, oni ne plate ili traže odgode. Pa u kojoj zemlji postoji situacija da Vlada i glavni grad ne ispunjavaju svoje obveze po potpisanom ugovoru”, kaže Oppenheim i podsjeća da su nakon Svjetskog prvenstva u rukometu ostali dužni 1,4 milijuna kuna koji nikada nisu podmirili jer su Vlada i Zagreb prebacivali odgovornost čiji je trošak.

“Bandić ne govori istinu i to ću dokazati dokumentima koje danas objavljujemo. Mi ostajemo pri svome, a ako dugovi ne budu plaćeni, Bandiću mogu poručiti da će u subotu poljubiti vrata zatvorene Arene Zagreb”, poručio je Igor Oppenheim.

Hrvatski rukometni savez je unaprijed platio sve troškove koji su njihov dio za organizaciju prvenstva, neslužbeno doznaju 24 sata. Navodno se radi o 11 milijuna kuna, a sada zbog spora Ingre, Grada i Vlade prijeti propast prvenstva.