Mostarski Stari most osvijetljen likom Predraga Lucića

Vijesti 11. sij 201820:52 > 21:01
Tacno.net/Štefica Galić

Večeras je u Mostaru Stari most bio osvijetljen likom Predraga Lucića. Bio je to posljednji oproštaj od novinara, književnika i velikog prijatelja Mostara.

Posljednji oproštaj je organiziran od strane Centra za kritičko mišljenje, portala tacno.net i Centra za mir i multietničku suradnju iz Mostara, piše portal Tačno.

“Predrag je bio topao, dobar i veličanstven čovjek, neporočan i tih. S druge strane, kao autor imao je neshvatljive dosege. Kad se pogleda samo ovo što je okoričeno u njegovim knjigama, to su dosezi usporedivi s najboljom svjetskom satirom.

Imao je zapanjujuću radnu energiju koja je bila izrazito golema i značajna za našu sredinu koju je on prerastao, Predrag Lucić bio je veličina. Sreća je da su njegove riječi ostale ukoričene i već sada ga možemo ocjenjivati klasikom hrvatske književnosti’, kazao je o Luciću kolumnist i novinar 24 sata Boris Rašeta.

Posljednji ispraćaj Predraga Lucića bit će u petak u 11 i 45 na splitskom groblju Lovrinac.

Predrag Lucić je rođen 1964. u Splitu. Jedan je od osnivača i kreatora “Feral Tribunea”, a pokrenuo je i uređivao i Feralovu biblioteku.

Podsjetimo, suosnivač Feral Tribunea, ugledni novinar, pisac i redatelj Predrag Lucić preminuo je u srijedu u Splitu nakon teške bolest.

Od ljeta 2009. u riječkom “Novom listu” pisao je dnevnu kolumnu pod naslovom “Trafika”.

Objavio je “Greatest Shits – Antologiju suvremene hrvatske gluposti” u koautorstvu s Borisom Dežulovićem, 1998., pjesmaricu “Haiku haiku jebem ti maiku” 2003., knjigu lirike “Ljubavnici iz Verone” 2007., čitanke “Sun Tzu na prozorčiću” 2009., “Bezgaća povijesne zbiljnosti” 2010. godine i ”Gusle u magli” 2013. godine. Od 2007. zajedno je s Borisom Dežulovićem nastupao u pjesničkom kabareu “Melodije Bljeska i Oluje”.

Nagradu “Judita” Splitskog ljeta, za umjetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu, dobio je 2017. za dramu Aziz.