Objavljen javni natječaj za ERS za kurikularnu reformu

Vijesti 15. sij 201815:09 > 15:10
Ilustracija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je javni natječaj za izbor kandidata za voditelja i dvanaest članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

Rok za prijavu na natječaj je do 14. veljače u 23:59 sati, objavilo je Ministarstvo.

Javni natječaj i Akcijski plan bili su, podsjetimo, tema 2. sjednice Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanost održane pod predsjedanjem premijera Andreja Plenkovića prošloga petka, a nakon te sjednice ministrica obrazovanja Blaženka Divjak istaknula je da je “osnovni princip kojeg su se držali da procedura bude otvorena, transparentna, javna”.

“Kad u ponedjeljak otvorimo natječaj i javno savjetovanje, kriteriji i postupak će biti takvi da svi koji ispunjavaju uvjete i žele to, mogu sudjelovati”, rekla je prošloga petka ministrica i dodala: “Akcijski plan je izradilo prethodno stručno povjerenstvo, sad je malo revidiran i stavljen u okvire dvogodišnjeg perioda, a u javnom savjetovanju će biti 30 dana, nakon što u ponedjeljak bude objavljen”.

“Što se tiče natječaja za ekspertnu radnu skupinu, sve prijave idu online. Nakon administrativne provjere, svi kandidati će biti javno objavljeni. Uvjerena sam da će takav transparentan način rezultirati kompetentnim kandidatima i da ćemo moći izabrati članove ekspertne skupine koji će biti u stanju provoditi svoje dužnsti”, zaključila je Divjak govoreći o natječaju čija se objava očekuje danas tijekom poslijepodneva.

No, s obzirom na razgovor koji smo vodili s ministricom prošloga petka, a kojega se možete prisjetiti u nastavku, čini se da sankcija za one koje zbog kojih je propao prošli natječaj neće biti, a mnogi se pitaju i nije li sporno što će o novim članovima odlučivati i Jasminka Buljan-Culej kao članica PSPP-a, koja je bila u središtu prošlog natječaja za koje je Ministarstvo utvrdilo brojne nepravilnosti.