Potvrđeno: Pronađene kosti pripadaju nestaloj Francuskinji

Vijesti 16. sij 201815:15 > 15:23
Nikola Cutuk/PIXSELL/Ilustracija

U nedjelju, 7. siječnja na otvorenju lova u mjestu Tržić Tounjski, hodajući u dijelu zapuštenog terena, lovci Lovačkog društva 'Srnjak' iz Tounja pronašli su ljudske kosti za koje se odmah posumnjalo da pripadaju mladoj Francuskinji nestaloj 2014. godine.

Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta na Šalati potvrdio je kako ljudske kosti nađene u Tržiću Tounjskom pripadaju Francuskinji Anne-Cecile Pinel koja je prije tri godine nestala na festivalu Momento Demento, piše 24 sata.

Prije tjedan dana, 7. siječnja na otvorenju lova u mjestu Tržić Tounjski, hodajući u dijelu zapuštenog terena, lovci Lovačkog društva ‘Srnjak’ iz Tounja pronašli su ljudske kosti.

Odmah se posumnjalo da su to kosti mlade Francuskinje jer se radilo o kosturu mlade žene pronađenom samo kilometar i pol od Tržića Primišljanskog gdje se ljeti tradicionalno održava festival psihodelične glazbe Momento Demento, a na kojem je 2014. bila Francuskinja Anne-Cecile Pinel. 

Ni višekratne potrage velikog broja ljudi, policije, HGSS-a, ronioca, lovaca pa i roditelja i prijatelja nestale djevojke, nisu urodile pronalaskom. Sve do nedavno.