Bernardić za N1: Ne prihvaćam ostavku Snježane Banović

Vijesti 18. sij 201811:31 > 11:32
N1

Nakon što je Snježana Banović objavila da podnosi ostavku na mjesto predsjednice Savjeta za kulturu SDP-a, Davor Bernardić, šef stranke u izjavi za N1 kazao je da njezinu ostavku ne prihvaća.

„SDP kao demokratska stranka cijeni drugo i drugačije mišljenje, pa tako i u ovom slučaju mišljenje gđe Banović, koje je ponekad i u nekim svojim dijelovima u suprotnosti s mišljenjem i službenim stavom stranke.

Žao mi je što je gđa. Banović dala ostavku na mjesto predsjednice Savjeta za kulturu SDP-a, i ja osobno ne prihvaćam tu ostavku jer smatram da nam gđa Banović svojim radom, iskustvom, znanjem i idejama itekako može pomoći.

No, odluka je na njoj samoj.

Cijenim također sve konstruktivne prijedloge, inicijative i rješenja koja imaju za cilj dodatno jačanje stranke i društva u cjelini, pa tako i njene prijedloge. Moramo biti svjesni činjenice da ponekad put od ideje do realizacije i nije tako jednostavan, te se rezultati ne mogu očekivati preko noći.

Smatram da je danas stranka na dobrom putu, uz sve teškoće s kojima se susrećemo. To je pokazao i ogulinski sastanak. Kao što je već poznato, SDP je stranka koja ima nultu stopu tolerancije prema nasilju nad ženama. Tako će biti i ubuduće. U slučaju koji se spominjao, nije postojao razlog za takvom ishitrenom, oštrom i nedobronamjernom reakcijom prema g. Lalovcu, jer je protiv njega odbačena prijava za obiteljsko nasilje od strane nadležnih institucija, te je predmet i službeno zatvoren.“, navodi Bernardić u izjavi za N1.

Podsjetimo, Snježana Banović u pismu Bernardiću i Ostojiću, prethodno je, među ostalim, napisala:

‘Dajem ostavku na mjesto predsjednice Savjeta za kulturu i članice Središnjega savjeta SDP-a, povod čemu je nezadovoljstvo pojedinih članova stranke zbog mojeg prozivanja na Twitteru potpredsjednika Lalovca i same stranke u kojoj ni jedna žena nije zaslužila mjesto potpredsjednice. No, razlozi za moju ostavku mnogo su dublji od rečenice kojom sam izrazila svoje nezadovoljstvo time što netko za koga postoji sumnja u obiteljsko nasilje može uopće obavljati tako visoku stranačku dužnost…’, navodi u pismu koje donosimo na OVOM LINKU.

Igor Soban/PIXSELL

Sve je, podsjetimo, počelo jučer kad je Zastupnica Ana Komparić Devčić zatražila od predsjednika stranke Davora Bernardića da smijeni Snježanu Banović jer se dotaknula i Borisa Lalovca kojeg je nazvala “dokazanim zlostavljačem žena” i zapitala se koja je razlika između njega i HDZ-ovog Alojza Tomaševića.

Snježana Banović naknadno se ispričala: ”Moja greška, nisam znala da je Općinsko državno odvjetništvo odbacilo prijavu protiv bivšeg SDP-ova ministra financija i potpredsjednika Borisa Lalovca za obiteljsko nasilje. Zato iskrena isprika g. Lalovcu”, no danas je odličila napustiti SDP-ov Savjet za kulturu.

Kako će reagirati na izjavu Davora Bernardića u kojoj on, dakle, ne prihvaća njezinu ostavku, pokušat ćemo doznati uskoro.