Grad Samobor izgubio spor protiv Mije Crnoje

Vijesti 19. sij 201810:30 > 10:37
N1

Grad Samobor izgubio je spor koji je pokrenuo protiv bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje zbog zemljišta na kojem je ovaj umjesto kuće u kojoj će stanovati izgradio baraku.

Samobor je, tvrdeći da se Crnoja nije držao ugovorenog roka da na tom mjestu izgradi kuću, preko suda tražio raskid ugovora, no nije ga dobio. Nije ga dobio. Kratko su nam to potvrdili i iz Grada Samobora.

“To je nepravomoćna presuda. Tužbeni zahtjev je bio usmjeren na raskid ugovora s Crnojom oko građevinskog zemljišta. Naš tužbeni zahtjev je odbijen. On je bio usmjeren da je tužitelj Grad Samobor vlasnik građevinskog zemljišta. Međutim, takav tužbeni zahtjev Grada Samobora je u cijelosti odbijen”, potvrdili su iz Grada za Index.

“U ugovoru je stajala odredba da gradnja kuće mora početi u roku tri godine, ali sud je procijenio da rok gradnje nije bitna stavka ugovora tako da ugovorna strana zadržava pravo da i nakon isteka roka ispuni svoju obvezu”, objasnili su.

Na sudu je trebao svjedočiti i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, ali to nije učinio.

Podsjetimo, Mijo Crnoja bio je ministar branitelja u Vladi Tihomira Oreškovića no ta toj se poziciji zadržao tek šest dana. Crnoja je podnio ostavku nakon što je oktriveno da je prijavio da živi na adresi na kojoj se nalazi samo malena baraka.
Naknadno se otkrilo da je riječ o zemljištu koje je Crnoji kao ratnom veteranu dodijelio Grad Samobor.