Ovo je reakcija Martine Dalić na pitanje 'Tko je pisao Lex'

Vijesti 02. velj 201813:52 > 13:58
N1

Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić u petak je komentirala sastanak s izvanrednim povjerenikom u Agrokoru Antom Ramljakom, a koji je održan u četvrtak nakon što je u medijima objavljeno kako je bivša tvrtka Ante Ramljaka Texo Management jedan od savjetnika izvanredne uprave.

“Sve tvrtke koje su angažirane kao savjetnici u Agrokoru, objavljena su njihova imena prije više mjeseci. Prazno političko lamentiranje, prebrojavanje savjetnika po nacionalnoj osnovi neće resturkturirati Agorkor i sačuvati radna mjesta. Politički cirkus koji se radi je vezan uz činjenicu da su s propašću Agrokora propali i brojni politički odnosi. To je pokušaj da se zaustavi restrukturiranjem pretvaranje Agrokora u normalno funkcionirajuću kompaniju…’, govorila je Dalić.

Više čitajte OVDJE.

Novinari su, nakon izjave, ministricu Dalić ponovno pitali tko je pisao lex Agrokor te je li itko iz Texo Managementa sudjelovao u izradi istog.

Dalić nije bila raspoložena za odgovor pa je jednostavno odlučila – otići.

Pogledajte video:

Martina Dalić sastala se jučer u poslijepodnevnim satima s Antom Ramljakom, izvanrednim povjerenikom Agrokora i Alastairom Beveridgeom, partnerom u tvrtki AlixPartners koja je glavni savjetnik za restrukturiranje Agrokora. Potpredsjednica Vlade gospođa Dalić na sastanku je zatražila pojašnjenja vezano uz angažiranje domaćih savjetnika kao podizvođača AlixPartnersa na projektu restrukturiranja ove sistemski značajne posrnule kompanije.