Požar "progutao" centar Elgrad u Škurinjama, šteta ogromna

Vijesti 16. velj 201822:23 > 17. velj 2018 00:51
Nel Pavletic/PIXSELL

Veliki požar izbio je u petak navečer u izložbenom, proizvodnom i skladišnom prostoru tvrtke Elgrad u Škurinjskoj cesti u Rijeci, doznaje se od PU primorsko-goranske. Jedan od najvećih požara posljednjih godina u riječkoj regiji gasile su jake vatrogasne snage iz Rijeke i Opatije, koje ostaju dežurati i tijekom noći držeći požarište pod kontrolom.

Obavijesti o ozlijeđenima zasad nema, a dojava o požaru zaprimljena je u 21.20 nakon čega su vatrogasci izašli na teren. Prema prvim informacijama požar se širio i na obližnja skladišta.

Građani su odmah bili zamoljeni da se udalje zbog vlastite sigurnosti jer su zahvaćene bile i plinske boce i čulo se detonacije, javlja Novi list, a u vrijeme najvećeg razvoja požara uzdizali su se plameni jezici visoki više metara.

Gašenje je vatrogascima otežavala činjenica da u blizini nema hidranata pa su vodu dovlačili u cisternama, javlja Nova TV, koja doznaje i da su svi djelatnici napustili skladište prije izbijanja požara te su od vatre spašeni jedan kamion i radni stroj.

Građani su uklanjali vozila koja su bila parkirana u blizini, dok je mnoštvo promatralo vatrenu stihiju, koja je gutala sve pred sobom.

Vatra je iz zasad nepoznatih razloga izbila u skladištima većinom izgrađenima od plastičnih materijala što je znatno otežavalo gašenje, piše portal Riječanin.

Angažirani su brojni vatrogasci kako bi požar stavili pod kontrolu te ga što prije ugasili kako se ne bi proširio na veliki obližnji prodajni centar Konzuma, javlja portal Fiuman.

Elgrad je tvrtka koja se bavi proizvodnjom i konfekcioniranjem namještaja od oplemenjene iverice te su skladište i izložbeni dio prodajnog centra bili puni lako gorivog materijala kojeg je zahvatila vatra.