Minimum pristojnosti isplatiti radnicima svih 64 milijuna kn

Vijesti 22. velj 201812:48 > 12:53
Ilustracija

Nova ljevica poziva Vladu da odustane od dijela državnih potraživanja u korist radnika Dalmacijavina i tako donekle sanira štetu koju je proizvela svojim upravljanjem, priopćeno je u četvrtak iz te stranke.

Prosvjed radnika Dalmacijavina, održan uoči ročišta na kojem će se odlučivati o raspodjeli novca prikupljenog prodajom tvrtke, pokazao je da su radnici umorni od sad već desetljetne borbe za spas tvrtke, traže da im se isplati dug od 64 milijuna kuna, te su s razlogom skeptični prema pozitivnom ishodu njihovih zahtjeva, navodi se u priopćenju.

Nova ljevica ističe da je država upropastila Dalmacijavino te je izravno odgovorna za sudbinu radnika. Kao stopostotni vlasnik postavljala je direktore i upravu koji su nagomilali nekoliko stotina milijuna kuna gubitaka, a potom nije htjela otpisati dugove prema državi, koji su činili najveći dio u strukturi dugova Dalmacijavina.

“Imajući sve to u vidu, minimum pristojnosti i osjećaja za socijalnu pravdu koji bi Hrvatska trebala sada pokazati jest da odustane od dijela svojih potraživanja u korist toga da se radnicima isplati svih 64 milijuna kuna”, stoji u priopćenju.