Predstavili se Fabris Peruško i Irena Weber

Vijesti 27. velj 201815:00 > 15:03
N1

Vlada je na sjednici za novoga izvanrednog povjerenika u Agrokoru predložila Fabrisa Peruška, a za njegovu zamjenicu Irenu Weber. Nakon sjednice Vlade premijer je predstavio novu upravu.

Nakon sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković predstavio je javnosti Peruška i Weber.

‘Riječ je o ljudima koji su zadobili naše povjerenje. Smatramo da će vrlo brzo moći preuzeti nove dužnosti’, kazao je premijer na početku.

Nakon premijera, osnovne informacije o sebi je kazao Fabris Peruško, a nakon njega i Irena Weber.

“Dugi niz godina bavim se restrukturiranjem, kasnije sam radio za najvećeg ruskog online retailera. U Tisku smo postigli dobre rezultate i svima nam je u cilju da proces resturkturiranja završimo u zakonskom roku”, kazao je Fabris Peruško.

Irena Weber kazala je da je kao Ramljakova savjetnica u Agrokoru bila angažirana od travnja prošle godine, a da je bila zadužena za non-core segmet poslovanja, a to je, kakao je kazala, dosta širok raspon različitih kompanija. Govoreći o svom iskustvu, navela je da je radila u Kent Banci, a prije toga osam godina u Addiko Banci gdje je bila zadužena za investicijsko bankarstvo.

Upitan hoće li biti eventualnih promjena u procesima oko Agrokora, Peruško je najavio da će to reći za koji dan: “Za nekoliko dana, kada službeno stupimo na dužnost i upoznamo se, tada ćemo dati opširniju informaciju. Mi moramo proces dovršiti do kraja, u 2-3 dana ćemo izvršti konzultacije sa savjetnicima i onda možemo govoriti detaljnije.”

N1

Na novinarski upit da komentira Ramljakov rad, Peruško ga je ocijenio “u prvom dijelu vrlo pozitivnim”.

Tijekom predstavljanja nove uprave Agrokora premijer Plenković komentirao je informaciju o tome da AlixPartners ostaju savjetnici.

‘U ovom bi trenutku bilo vrlo neobično da dođe do promjene glavnog savjetnika, no pustit ćemo novoj Upravi da obavi konzultacije o daljnjim odlukama’, kazao je premijer.

Martina Dalić komentirala je cijene po kojima je Alix angažirao svoje podizvođače.

“Zamolio bih vas da nam date nekoliko dana da službeno stupimo na dužnost, za sada veći dio procesa mi moramo dovršiti do kraja. Sa savjetnicima ćemo odraditi razgovore”, kazao je Fabris Peruško.

Sjednicu Vlade na kojoj su predloženi Peruško i Weber pratili smo OVDJE.