"Ne treba žuriti s nagodbom, proces produžiti za mjesec-dva"

Vijesti 27. velj 201817:26 > 17:34
N1

Mato Brlošić, predstavnik malih proizvođača i poljoprivrednika dobavljača Agrokora, u N1 studiju uživo komentirao je izbor nove izvanredne uprave u Agrokoru.

“Očekujemo da će se ovo riješiti, smatramo da se krenulo u dobrom smjeru”, kazao je Brlošić ističući da su mali dobavljači bili zadovoljni odnosom s bivšim izvanrednim povjerenikom i da to očekuju i od novog.

 “Držimo da su oni srce cijelog sustava, ako oni budu onemogućeni u svom poslu, bez obzira na financijske instuitucije i financiranje, mislim da se ništa dobro neće moći postići”, kazao je Brlošić.

Naglasio je da bi bilo dobro oformiti Stalno vjerovničko vijeće s više članova s kojim bi, smatra, odnos u procesu bio puno pravedniji.

“Sigurno bi Stalno vjerovničko vijeće bilo bolje složeno, ovako pojedini misle da nisu dobro zastupljeni”, kazao je Brlošić.

Na pitanje može li se nagodba postići do 10. srpnja, odgovorio je. “Žuriti da se to napravi možda nije dobro, ja ne bih čvrsto bio vezan za neki datum”, kazao je Brlošić i naveo da se oko izbora novog povjerenika izgubilo mjesec dana te da bi to trebalo nadoknaditi.

“Mislim da je bolje mjesec-dva više izgubiti, ali da to bude kvalitetno napravljeno”, dodao je.

“Mjesec dana se nije ništa radilo, osjetilo se da se stalo, bar je realno dati tih mjesec dana produljenja, jer se u ovom razdoblju malo toga obavljalo”, kazao je Brlošić.

Podsjetimo, Vlada je na sjednici za novoga izvanrednog povjerenika u Agrokoru predložila Fabrisa Peruška, a za njegovu zamjenicu Irenu Weber. Nakon sjednice Vlade premijer je predstavio novu upravu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.