"Pismo naslovljeno na mene bilo je za gospođu Praljak"

Vijesti 27. velj 201821:07 > 21:16
N1

Nika Pinter, odvjetnica generala Slobodana Praljka, koji si je život oduzeo popivši otrov u sudnici Haškog suda, otkrila je što se nalazilo u pismu naslovljenom na nju pronađenom u Praljkovoj ćeliji nakon njegove smrti.

“U pismu se nalazilo pismo za gospođu Praljak i to pismo je uručeno gospođi Praljak. Znači samo je u pismu koje je bilo naslovljeno na mene bilo pismo za gospođu Praljak”, kazala je za RTL odvjetnica Slobodana Praljka.

Sadržaj pisma ne zna, a istraga koju je proveo haški sud – nije ju iznenadila. 

“Nisam ni očekivala da bi se mogao utvrditi propust na njihovoj strani. A s druge strane, dobro sam poznavala generala Praljka i znala sam da on ako nešto radi – ne bi napravio tako da bilo tko zbog njega snosi bilo kakvu odgovornost, a pogotovo ne stražari koji su zaista bili sjajni prema njemu”, dodala je Nika Pinter te dodala kako smatra da je otrov u sudnicu unio sam general.

Sud je razgovarao sa svim zaposlenima. Analizirale su se i snimke iz zatvora, sa suda ali i cijela dokumentacija. “Prema nalazima istrage, Tribunal nije imao nikakva prijašnja saznanja niti indikacije o tome da je gospodin Praljak imao otrov”, izjavila je Helena Eggleston, glasnogovornica Mehanizma za međunarodne kaznene sudove u Haagu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.