Godina i tri mjeseca zatvora zbog napada na novinarku

Vijesti 05. ožu 201815:59 > 16:03
Ilustracija

Nenad Šajnović, koji je u rujnu prošle godine u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga fizički napao reporterku Nove TV Emu Branicu, nepravomoćno je osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora na Općinskom sudu u Bjelovaru, izvijestilo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

Šajnović je osuđen na sedam mjeseci za prijetnju i devet mjeseci za pokušaj teške tjelesne ozljede pa mu je izrečena jedinstvena kazna od godinu i tri mjeseca.

Ana Šajnović nepravomoćno je osuđena za kazneno djelo prijetnje uvjetnom kaznom zatvora od šest mjeseci, dok je u drugom postupku, na Prekršajnom sudu u Bjelovaru, nepravomoćno osuđena na 30 dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira te je dužna snositi 1000 kn sudskih troškova, navodi HND.

Podsjećaju da je 16. rujna 2017. u Velkom Pašijanu brat osobe o kojoj je TV ekipa snimala prilog, Nenad Šajnović, prišao skupini od šest osoba i u više navrata vikao da će ih ubiti, a potom prišao novinarki Emi Branici koju je snažno odgurnuo rukom u predjelu prsa uslijed čega je ona pala u odvodni kanal uz betonski most kolnog ulaza jedne kuće. Potom je nasrnuo i na snimatelja pokušavajući mu oštetiti kameru.

U napadu je, prema policijskom izvješću, sudjelovala i 73-godišnja Ana Šajnović koja je vikala i galamila na nazočne pri čemu ih je napala metalnom drškom udarajući ih po tijelu.

Napad na ekipu Nove TV osudio je HND koji je pozvao institucije da zaštite novinare, a napad je uvršten i u regionalnu bazu napada na novinare SafeJournalists.net.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.