Bačić: Zahtjev za opoziv Dalić je neozbiljan uradak

Vijesti 06. ožu 201811:40 > 11:44
N1

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić u Saboru je komentirao zahtjev oporbe za opoziv potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

“Vlada ima potporu i Dalić ima potporu. Bilo kakav komentar oko zahtjeva za opozivom Dalić reći ću kada pročitam tekst kojim će se pokušati rušiti Dalić u Saboru. Ono što sam pročitao je neozbiljan uradak, tamo nema argumenata zbog kojih bi bilo potrebno rušiti potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić”, kazao je Branko Bačić.

“Mogu razumjeti da je, s obzirom na sve što se događalo proteklih mjesec i pol dana, kada se postavljalo pitanje naknade za rad savjetnika u Agrokoru, a s obzirom da je u Vladi Dalić bila najodogovrnija, da se dio odgovornosti u javnosti prenio na Dalić. Moralna dvojba koja je postojala kod angažiranja Texo Managmenta za savjetnike je rezultirala ostavkom Ramljaka”, kazao je Bačić i dodao da je Texo Managment angažirao Alix Partners i da je to bio odnos dvije privatne kompanije pa suglasnost nije trebala dati Vladi”.

“Ne vidim da postoje argumentirani i valjani razlozi za opoziv Martine Dalić”, rekao je Bačić te dodao da uvažavaju glas javnosti, a ankete pokazuju da bi Dalić trebala otići, ali da “nije dobro reagrati na temelju percepcije”. “Greška koja mu se dogodila treba razlučiti od onoga što je Ramljak napravio u Agrokoru”, kazao je Bačić i dodao da je prijetio kolaps hrvatskog gospodarstva. “Zakon o izvanrednoj upravi i povjerenik je doprinjeo da se to nije dogodilo”, kazao je Bačić.

“Dalić je kao potpredsjednica Vlade davala suglasnost na izbor glavnog savjetnika Alix Partners, a suglasnost na ono koga će oni angažirati nije trebala davati. Zato je Ramljak dao ostavku. Ona nije postupala protivno zakonu, ako to nije znala”, rekao je Bačić.  “Svi koji napadaju Zakon o izvanrednoj upravi i traže izmjene ne shvaćaju taj zakon. Ovo što je predložio SDP, tih par izmjena o sukobu interesa, to može biti prihvatljivo, ali to nije strukturna izmjena. Ni tri povjerenika nisu strukturna izmjena. Kada te promjene budu napisane onda ćemo o njima razgovarati”, rekao je Bačić.

Bačić je rekao da nema razloga da se izvanrednog povjerenika ne definira kao državnog dužnosnika, ali da se time otvara Pandorina kutija. “Hoćemo li onda ići i na sve stečajne upravitelje u Hrvatskoj”, kazao je Bačić i dodao da ne bi imao ništa protiv ako će se to odnositi i na druge stečajne povjerenike.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.