Bauk: Oporba ima dovoljno potpisa za prijedlog opoziva Dalić

Vijesti 06. ožu 201817:39 > 17:43
Patrik Macek/PIXSELL

Oporba u Hrvatskom saboru, tvrdi, skupila je dovoljno potpisa kako bi uputila prijedlog za opoziv ministrice Dalić u saborsku proceduru.

“Taktički kada ćemo predati ocijenit ćemo po tome kako se budu razvijali događaji. Recimo, neki zastupnici rekli su da im još treba vremena da razmisle pa ćemo im dati još malo vremena”, kazao je predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk, izvijestio je Dnevnik.hr.

Bauk nije želio otkriti hoće li sutra predati potpise za pokretanje prijedloga o opozivu Dalić. “Imamo dovoljno potpisa, a sada ćemo malo ugrati šahovsku partiju s predsjednikom Sabora oko stavljanja na dnevni red”, kazao je Bauk.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić ustvrdio je ranije danas u Saboru da Vlada i njezina potpredsjednica Martina Dalić imaju potporu parlamentarne većine, a zahtjev oporbe za opoziv potpredsjednice ocijenio je “neozbiljnim uratkom”.

“Prijedlog oporbe za opoziv potpredsjednice Dalić koji sam pročitao je neozbiljan uradak i nisam u njemu našao argumenata i valjanih razloga potrebnih za rušenje potpredsjednice”, ocijenio je Bačić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.