"U braniteljima ogromna snaga i oni su potrebni Hrvatskoj"

Vijesti 09. ožu 201813:29 > 13:37
N1

Ministar obrane Damir Krstičević komentirao je u petak iz Karlovca postupak nabave borbenih aviona i kritike koje su iz Europske komisije stigle na račun branitelja.

Iz oporbe stižu kritike da se odugovlači s nabavom borbenih aviona. Ministar se ne slaže:

“Te odluke su čekane 15 godina. U procesu smo, bio je natječaj. Idemo u proces donošenja odluke i prvi korak je bio odlazak u Sabor. Otišli smo i dobili jednoglasno mišljenje. Cijeli Odbor, uključujući SDP, je bio za to. Drugi korak je Vijeće za obranu, a nakon toga će Vlada donijeti odluku”, kaže Krstičević. 

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, u čijoj pratnji je ministar pratio pripreme za obranu od poplava u Karlovcu, rekla je da je spremna za razgovor kad god to Vlada predloži.

Iz Europske komisije stigle su kritike i na račun branitelja. Europa smatra da su branitelji preveliko opterećenje za proračun. 

“Za mene su branitelji kamen temeljac moderne hrvatske države. Bili smo napadnuti, izvršena je brutalna velikosrpska agresija. Branili smo se i oslobodili svoju zemlju. U braniteljima je ogromna snaga i oni su potrebni Hrvatskoj”, rekao je ministar Krstičević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.