Učitelji već treći put prosvjedovali pred Ministarstvom

Vijesti 15. ožu 201816:41 > 16:48
Podijeli:
Izvor: N1

Prosvjed u organizaciji Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), treći po redu ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja, ponovno je održan u četvrtak sa zahtjevom za potpisivanjem novog kolektivnog ugovora.

Prosvjednici tvrde da se Ministarstvo znanosti i obrazovanja još nije očitovalo na njihove zahtjeve, niti je osiguralo sredstva za sklapanje boljeg kolektivnog ugovora. 

Predsjednica SHU Sanja Šprem poručila je pred oko 1000 sindikalaca da žele novi kolektivni ugovor, za koji Vlada mora osigurati sredstva jer učitelji zaslužuju više.

“Ne budu li pronađena sredstva, neće biti ni socijalnog mira, jer i on ima svoju cijenu”, istaknula je Šprem na skupu ispred Ministarstva i najavila sljedeći prosvjed na Markovu trgu.

Glavna tajnica SHU-a Ana Tuškan rekla je kako Ministarstvo zaslužuje jedinicu iz zalaganja i aktivnosti, a učitelji, kao nositelji obrazovanja bez kojeg nema Hrvatske, zaslužuju biti primjereno plaćeni. 

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u četvrtak kako su u pregovorima sa SHU-om i srednjoškolskim sindikatima zadržana sva materijalna prava za učitelje, te da bi svi prijepori trebali biti riješeni do Uskrsa.

Divjak je istaknula kako je prosvjed legitimno pravo, iakoda ona osobno za njega ne vidi razloga, piše Novi list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.