U Osijeku nakon pasa od otrova ugibaju i golubovi

Vijesti 16. ožu 201815:17 > 15:20
N1

Nakon više desetaka dojava o sumnjivu bijelom prahu koji se u ponedjeljak pojavio na nekoliko lokacija u Osijeku, nakon što se veterinari u više gradskih ambulanata već danima bore za živote otrovanih pasa, građani Osijeka u petak prijepodne svjedočili su masovnom pomoru golubova.

Snimke nesretnih životinja, koje ugibaju u agoniji, preplavile su društvene mreže.

Zasad pronađeni živi golubovi sa simptomima trovanja na Trgu Ante Starčevića i pred kinom odveženi su veterinaru.

“Situacija je alarmantna”, objavili su na svom službenom Facebooku volonteri Azila Osijek. Dodaju i kako komunalna tvrtka Unikom d.o.o. uz pomoć policije cijeli dan skuplja otrov po čitavome gradu, uzorci se već analiziraju, mrtvi golubovi poslani su na obdukciju, a daljnje informacije još se čekaju, piše Jutarnji.

Prema riječima građana, ptice leže na podu, dezorijentirane su, krvare, tresu se, pokušavaju letjeti, ali ne mogu… Samo u naselju Vladimira Nazora najmanje je 15 uginulih… Jedna šokirana Osječanka objavila je kako mrtvi golubovi doslovce padaju s krovova – jedan je, naime, završio i na njezinu kišobranu.

“Ovo više nije moj Osijek… Bezvlašće i toleriranje ovakvih nedjela od strane monstruma – sramota! I da nitko ništa ne zna i nije vidio? Pa zar nema u centru nadzornih kamera da se malo prevrte snimke? Uzalud nam svi zakoni kad se isti ne provode i nitko se nikad ne sankcionira… Sramim se gdje živim… Policijo, pokreni se! Što se čeka, da se neki čovjek otruje?”, samo su neki od komentara ogorčenih Osječana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.