HŠ: Ne gospodarimo područjem na kojem se pojavilo klizište

Vijesti 17. ožu 201812:38 > 12:46
Hrvatske šume

Nakon vijesti o klizištu kod Petrinje iz Hrvatskih šuma reagirali su rekavši da tim područjem oni ne gospodare.

“Nakon Hrvatske Kostajnice vjerujemo da nitko olako ne shvaća novonastalu situaciju u Prnjavoru Čuntićkom. Upravo zbog ozbiljnosti situacije vjerujemo da je gradonačelnik Dumbović tako oštro nastupio. Ne samo prema nama nego i prema Vladi RH.

No radi točnog izvještavanja i ispravnih činjenica moramo naglasiti kako područjem u kojemu se pojavilo klizište ne gospodare Hrvatske šume. U blizini istog klizišta nije vršena sječa od strane Šumarija Petrinja, a na udaljenosti od najmanje 500 m nema ni jednog odjela kojim gospodare HŠ, UŠP, Šumarija Petrinja.

U privitku je karta koju su dostavili, a na kojoj je naznačena lokacija klizišta. Svijetlozelenom bojom označeni su Odjeli kojima gospodare HŠ.

Hrvatske šume

“Kao što se vidi iz priložene karte naši odjeli nisu niti blizu navedenog klizišta. Upravo kao stručnjaci iz područja šumarstva i više smo nego svjesni općekorisnih važnosti šume, posebno kada su u pitanju tereni velikog nagiba i potencijalna klizišta te gospodarenje šumama vršimo s velikom pažnjom.

Naši djelatnici koji žive i rade na području grada Petrinje i okolnih naselja također su zabrinuti za novonastalu situaciju te su na raspolaganju za svaku eventualnu pomoć koju možemo pružiti u ovoj kriznoj situaciji”, poručuju iz Hrvatskih šuma.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.