Koji će ruski diplomat biti protjeran iz Hrvatske?

Vijesti 27. ožu 201807:50 > 07:52
Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski je državni vrh nakon sastanka u ponedjeljak donio odluku o protjerivanju jednog ruskog diplomata.

Kako doznaje Večernji list, treći tajnik veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj proglašen je personom non grata i morat će napustiti Hrvatsku.

Rusko veleposlanstvo izrazilo je u ponedjeljak žaljenje zbog odluke vlade premijera Andreja Plenkovića da iz solidarnosti s Velikom Britanijom zbog trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala protjera ruskog diplomata, ocijenivši taj potez “neprijateljskim”, priopćio je ured za odnose s javnošću ruskog diplomatskog predstavništva.

“Izražavamo duboko žaljenje što je hrvatska strana, slijedeći u kolosijeku blokovske solidarnosti pojedinačne zemlje EU-a i NATO-a, donijela žurnu i loše smišljenu odluku, čije će posljedice negativno odjeknuti za daljnji razvoj naših bilateralnih odnosa, uključujući njihov trgovinsko-gospodarski dio”, priopćilo je rusko veleposlanstvo.

Hrvatska je jedna od 14 zemalja Europske unije koja se odlučila protjerati rusko diplomatsko osoblje kao odgovor na trovanje Skripala i njegove kćeri u Velikoj Britaniji početkom ožujka te tako stala uz bok EU-a i SAD-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.