Vučić za N1: I mi imamo zahtjeve i očekivanja od Hrvatske

Vijesti 15. velj 201511:47 > 11:48
N1

Jedan od visokih uzvanika na inauguraciji prve hrvatske predsjednice je srpski premijer Aleksanadr Vučić. S njim je na Markovu trgu razgovarala reporterka N1 televizije Ivana Dragičević.

Srpski premijer Aleksandar Vučić komentirao je nakon inauguracije za N1 govor Kolinde Grabar Kitarović.

“Uvijek je lijepo kada netko nešto od vas očekuje, i mi imamo očekivanja i razgovarat ćemo o tome otvoreni i prijateljski. Moramo gledati u budućnost, jer kada živite u prošlosti, osim pouke, ništa ne možete napraviti.

Ako gledate u budućnost, možete mnogo toga napraviti. Imamo zajedničke probleme i zajednički ćemo ih rješavati. Danas ću razgovarati s Kolindom Grabar Kitarović i Vesnom Pusić, očekujem da ćemo surađivati”, kazao je Vučić.

“Ako netko misli da će ovdje netko nekoga pobjeđivati, ta vremena su prošla”, zaključio je.

Na upit o tome kakva očekivanja i zahtjeve ima Srbija, rekao je da nije došao u Zagreb na veliki dan za Srbiju kako bi skupljao osobne poene za unutarstranačke potrebe. “Ne dozvoljavam nikome da ponižava Srbije, moj je posao da razgovaram pošteno i otvoreno o svim problemima i to ću i učiniti”, kazao je Vučić te dodao da Ivica Dačić dolazi za koji dan u Zagreb te da očekuje i da će se uskoro sastati s Milanovićem.

“I Kolinda i ja želimo imati čiste račune”

Aleksandar Vučić razgovarao je s reporterkom N1 Ivanom Dragičević i uoči ceremonije inauguracije.

“Mi donosimo poruku i želju da dobro surađujemo, nema ali, želimo govoriti o budućnosti i razmišljati o budućnosti. Moramo razmišljati o onima koji dolaze poslije nas, a ne gledati u prošlost. Prioritet je gospodarska i ekonomska situacija. Kolinda želi da imamo čiste račune, i mi želimo čiste račune i to je najvažnije”, kazao je.

Govoreći o otvorenim pitanjima između Srbije i Hrvatske, prvenstveno o pitanju nestalih, Vučić kaže:

“Nemam ništa protiv da se razgovara o tim temama, ali to su pitanja i za jedne i za druge. Ne mislim da itko želi tu nešto sakriti, a ja sam spreman razgovarati o tome s Milanovićem, jer meni ni 400 ni 4.000 km nije daleko”, kaže.

Na upit hoće li se susresti s Milanovićem, rekao je da je uvijek spreman susresti se s njim. “Nisam siguran da sam razumio njegove primjedbe Srbiji, ali mislim da su to stvari koje trebate osobi reći u lice. Na nama je da gledamo u budućnost i da radimo dobro za naše narode”, kazao je Vučić za N1.

Tijek inauguracije pratite OVDJE.