'Nije došlo do miješanja otpada, poduzet ćemo pravne radnje'

Vijesti 03. tra 201812:04 > 12:10
Ilustracija

Glasnogovornica Zagrebačkog holdinga komentirala je snimku za koju se tvrdi da Čistoća odvozi različite vrste otpada u istim kamionima.

“Pojavila se snimka pražnjena spremnika u kojoj se tvrdi da Čistoća odvozi različite vrste otpada u istim kamionima, što nije točno. To su dvije identične vrste otpada i prilikom pražnjena nije došlo do nikakve povrede procedure”, kazala je glasnogovornica Zagrebačkog holdinga Senka Knežević te dodala kako je “pražnjena plastika i metal u isto vrijeme i nije došlo do miješanja različitih vrsta otpada”.

“Žao mi je što ova situacija nije iskomunicirana na pravi način. Javnost je imala jučer pravo dobiti potpunu informaciju. Ispričavamo se zbog toga. Odgovorni za to će snositi posljedice”, kazala je Knežević, pišu 24 sata.

“Širenje lažnih i uznemirujućih vijesti je sukladno kaznenom zakonu Republike Hrvatske. Holding će razmotriti sve pravne elemente ovog događaja i objave ove snimke poduzeti sve pravne radnje u zaštiti svih svojih interesa”, kazala je Knežević.

Gradonačelnik Milan Bandić komentirao je slučaj. ‘Insinuacije i laži kratko traju’, kazao je.

Pogledajte video:

Podsjetimo, Renato Petek, zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini iz Josipovićeve stranke Naprijed Hrvatska, na svom je Facebooku objavio snimku na kojoj tvrdi da se vidi kako komunalci smeće iz različitih spremnika bacaju u isti kamion.

“Evo kako funkcionira sustav odvojenog prikupljanja sortiranog otpada iz podzemnih spremnika u Zagrebu. Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu. A možda ga voze i na isto mjesto, smetlište Jakuševec?”, napisao je Petek uz snimku na Facebooku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.