Najnovije obećanje – most Čiovo će biti gotov tijekom srpnja

Vijesti 04. tra 201817:49 > 17:49
N1

Gradnja mosta koji bi omogućio bolje povezivanje Trogira i Čiova u punom je zamahu, a prema najnovijim obećanjima, prvi automobili mostom bi trebali prijeći ovoga ljeta.

Na novi most, koji bi trebao riješiti problem, mještani Trogira i Čiova čekaju već godinama. Radovi se, kažu u Hrvatskim cestama, odvijaju prema dinamičkom planu izvođenja.

“Ono što je bitno je da se radovi odvijaju i na spojnoj cesti 1 i 2 kao i na samom mostu. Znači, radi se i na gornjem i na donjem ustroju mosta. Točnije, početkom prošlog tjedna započela je montaža rasponske konstrukcije”, rekla je Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Radovi na gradilištu odvijaju se punom parom, no na njih utječu i vremenski uvjeti. Kako bi most ipak bio gotov na vrijeme rad u pogonima produžio se na dvije smjene.

Najnovije je obećanje – most će biti gotov tijekom srpnja.

Na pitanje hoće li most biti gotov u rokovima kako je i predviđeno ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kratko odgovara “Mora biti”, te da će “onaj tko je odgovoran biti odgovoran da nije gotovo, ali koliko ima informaciju bit će sve ok”.

Tu vijest u Trogiru dočekuju s oprezom.

“Više mi se nekako čini krajem ljeta da bi moglo biti most u funkciji i evo, kažem, mi se pripremamo za sezonu i prometna rješenja koja ćemo uspostavit kao da mosta za ovu sezonu ipak neće biti”, kaže Ante Bilić, gradonačelnik Trogira.

Skeptični su i građani jer se rok za dovršetak mosta bliži, a obećanja im je preko glave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.