'Crkva je trgovinom prihvatila Istanbulsku konvenciju'

Vijesti 05. tra 201809:54 > 09:56
N1

Gost Novog dana bio je Boris Rašeta, novinar Expressa i 24sata. Komentirao je zatezanje odnosa između HDZ-a i HNS-a zbog Matka Glunčića, kandidata za šefa ERS-a, kao i promjenu smjera Crkve vezano uz Istanbulsku konvenciju

‘Premijer je pričom o Glunčiću skrenuo korak u desno, a Crkva je prihvaćanjem Istanbulske konvencije napravila korak u lijevo. Moguće je da je u pozdani toga dogovor, jer je Crkva shvatila da nema snage onemogućiti ratifikaciju pa su istrgovali utjecaj na reformu obrazovanja. Moguće je to ta trgovina, kaže naš sugovornik’.

Što će se dogoditi bude li Matko Glunčić izabran za voditelja ERS-a?

‘Imam dojam da Divjak ne može ostati ministrica ako Glunčić bude imenovan voditeljem ERS-a, a teško mi je zamisliti da bi Plenković sad odustao od njega’, dodao je Rašeta.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić u razgovoru za Hrvatski katolički radio ocijenio je u srijedu da je Interpretativna izjava uz Istanbulsku konvenciju prikladna u ovo vrijeme velike napetosti i istaknuo da se Crkva zalaže za dijalog.