Građani su zbunjeni jer su nalazi tako brzo postali normalni

Vijesti 05. tra 201811:03 > 11:06
N1

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara gostovao je u N1 studiju uživo.

Duspara kaže da su stanovnici Slavonskog Broda zbunjeni nakon što je jučer Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio da je zadnja analiza pokazala da su ugljikovodici u vodi u okviru dopuštenih udjela.

 “Građani sad imaju zabunjuća razmišljanja, jer su nalazi tako brzo postali normalni, ali dopuštamo da laboratoriji rade posao onako kako treba. Veseli nas da su nalazi u granicama normale, ako ostane ovakav trend, znači da bi ministar za par dana mogao proglasiti da je voda za piće.

Moramo vjerovati u nalaze i ustanove koje rade za dobrobit građana. Najvažnije je da je trend ugljikovodika u velikom opadanju, nadamo se da ćemo za koji dan dobiti pitku vodu. Ugljikovodici su problematični kada uđu u sustav, ovdje smo prije 10 godina imali jednu havariju, treba dosta vremena da se cijevi isperu. Treba će se voda uzorkovati na više lokacija”, kaže Duspara.

Komentirao je jutrošnje ispijanje vode pred zgradom Vlade. Ministri Butković i Ćorić popili vodu iz Slavonskog Broda, dok je Kujundžić to odbio i sve nazavo predstavom.

“Ministra zdravstva poznanjem već 20 godina, dobar je čovjek, sigurno da se ne slaže, za njega je to kako je rekao priredba. To ne znači ništa, vjerujem da je Milan ovdje u Brodu i da su nalazi ovakvi kakvi jesu, vjerujem da bi zajedno sa mnom popio vodu. Sačekajmo nalaze HZJZ-a, sad se ne bih igao s tim, pogotovo to ne bih rekao građanima. Ovo su prvi nalazi, pričekajmo da struka kaže da je voda isravna”, kaže Duspara.

Duspara je potvrdio da se nastavlja spajanje sustava Slavonskog Broda na vodovod u Sikirevcima, a kako je to i najavio premijer Plenković za subotnjeg posjeta tom slavonskom gradu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.