'Prosvjed protiv Konvencije u Splitu bit će 'uništa''

Vijesti 12. tra 201812:22 > 12:24
Miranda Cikotic/PIXSELL

Gost Novog dana bio je Boris Rašeta, novinar 24 sata i Expressa.

Mediji posljednje događaje i sukobe oko Istanbulske konvencije nazivaju križarskim pohodom za katoličku državu bez abortusa, ljevičara…’.
‘Mi, doista, nikad dosad nismo imali ovako široku ofenzivu iz klerikalnih i paraklerikalnih krugova. Krajnji cilj im je zakonska zabrana abortusa’, kaže Boris Rašeta.

Komentirajući podijeljenost i unutar samoga HDZ-a, a zbog Istanbulske konvencije, Rašeta Kovačev i Stierov istup naziva ‘sramežljivom pobunom protiv Plenkovića’.

N1

‘Plenković bilježi niz sitnih pobjeda zadnjih dana. Jučer je izgubio Zekanovića, danas će dobiti Hrelju. Možda i za duže, ne samo za danas. I dalje je suveren i njegovo je prvo mjesto u stranci neupitno, on je kao Dinamo, ne može prezimiti u Europi, ali doma razvaljuje, doduse sa sve više napora. Neće ga rušiti nitko, i sam Stier je rekao da to neće raditi’, govori Rašeta.

Za danas u Splitu najavljeni skup protiv ratifikacije Istanbulske konvencije naš gost smatra da će biti ‘uništa’.

‘Skupit će se mnogo ljudi, žele popraviti dojam nakon zagrebačkog fijaska. No to će biti, rečeno alkarskim jezikom, ‘uništa’, ratifikacija neće biti dovedena u pitanje. Paradoks je da će doći dosta ljudi iz Bosne i Hercegovine, zemlje koja je tu Konvenciju davno ratificirala’.