Paladino novi član tima Radiochirurgije Zagreb

Vijesti 17. tra 201812:03 > 12:10
Goran Stanzl/PIXSELL

Prof. dr. sc. Josip Paladino, jedan od najuglednijih hrvatskih neurokirurga, od danas je stalni član stručnog tima Radiochirurgije Zagreb, poliklinike iz Svete Nedelje koja se bavi dijagnostikom i liječenjem karcinoma.

Područje njegovog rada bit će radiokirurgija mozga i kralježnice, kažu u poliklinici. 

“Drago nam je što će kolega Paladino u našoj poliklinici nastaviti svoju uspješnu karijeru, a njegovo znanje i bogato iskustvo donijet će Radiochirurgiji dodanu vrijednost za dobrobit naših pacijenata. Radujem se zajedničkom radu, poglavito na novim projektima kao što je razvoj adaptivne hibridne kirurgije koju ćemo izvoditi u suradnji s drugim neurokiruškim centrima u zemlji i inozemstvu”, izjavio je prof. dr. sc. Dragan Schwarz, ravnatelj poliklinike Radiochirurgia Zagreb.

Podsjetimo, uglednomo profesoru na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i jednom od vodećih neurokirurga u ovom dijelu Europe, koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri je imao preko 15 tisuća operacija, KBC Rebro je otkazao ugovor zbog njegove dobi. Paladino ima 68 godina, a posljednih godinu i pol, nakon što je stekao uvjete za odlazak u mirovinu, na Rebru je radio zahvaljujući ugovorima na pola radnog vremena. Ova odluka uprave bolnice izazvala je val reakcija u javnosti.

Odmah po objavi vijesti o otkazu ugovora, virovitičko-podravski župan Igor Andrović pozvao ga je da dođe raditi u Viroviticu, iako virovitička bolnica uopće nema odjel neurokirurgije. 

Paladino je u rekordnom roku našao novi posao. Sada će surađivati isključivo s Radiochirurgiom.

Paladino je član Hrvatske akademije medicinskih znanosti, Hrvatskog neurokirurškog društva, Hrvatskog neurološkog društva, Antropološkog društva, Svjetske udruge neurokirurga (WFNS), Europskog udruženja neurokirurga (EANS), Royal Society of Medicine te Američkog kongresa neuroloških kirurga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.