Zašto nitko nije vidio gaženje zastave?

Vijesti 19. tra 201811:47 > 11:48
N1

Aleksandra Jerkov, zastupnica demokrata u srbijanskom parlamentu, koja je i sama prije nekoliko dana bila izvrgnuta uvredama i prijetnjama Šešeljevih radikala, komentirala je u četvrtak u Beogradu za N1 jučerašnji incident tijekom kojega je Šešelj, prema priopćenju svoje stranke, gazio hrvatsku zastavu

“Šešelj je na ulazu u Narodnu Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio stijeg na beton, pokušao je poderati zastavu, a onda su je on i zastupnik Filip Stojanović gazili”, navodi se u priopćenju Srpske radikalne stranke.

Potom su vrijeđali hrvatsku delegaciju koja je nakon toga odlučila prekinuti posjet Srbiji.

Zašto nitko nije vidio gaženje zastave koje se spominje u priopćenju, upitala je Aleksandru Jerkov naša reporterka Katarina Brečić. Hrvatska je delegacija čula uvrede koje im je dobacivao Šešelj, no gaženje zastave ni oni nisu vidjeli. Je li moguće da je to izmislio SRS?

‘Svi naši novinari saznali su za to također iz priopćenja. Skupština je pokrivena kamerama, i prostor u kojem se to navodno dogodio ima kameru, a snimke predsjednica Skupštine krije’, kazala je Jerkov.

Dodaje, međutim, da ima načina da se do snimke dođe. ‘Službeno ćemo ih zatražiti, prema zakonu ih imamo pravo dobiti’.

Inače, i N1 televizija zatražila je od Skupštine Srbije da ustupi snimku incidenta, no do objave ovoga teksta nismo dobili odgovor na upit.

Da je neobično što nema snimke, za N1 je u Novom danu komentirala i bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

‘Neobično je da nema ni jedne fotografije ili snimke. Sigurno na ulazu u Skupštinu postoje nadzorne kamere i službe koje moraju reagirati u takvim slučajevima. Sigurno je još uvijek svaki dolazak hrvatskih dužnosnika u Srbiju svojevrstan događaj visokog rizika’.

Više čitajte OVDJE.