Blokirani se žestoko obrušili na SDP

Vijesti 24. tra 201814:00 > 14:10
Ilustracija

"Blokirani nisu problem nego teška posljedica SDP-ovih loših odluka", poručili su iz Udruge blokirani koju je razljutila današnja konferencija socijaldemokrata na kojoj su predstavljene mjere za rješenje dužničkog ropstva.

Nakon što je danas SDP predstavio svoj prijedlog rješenja za blokirane građane, reagirali su iz Udruge Blokirani.

Iz Udruge Blokirani reagirali su, kako navode, zbog niza senzacionalističkih i netočnih činjenica SDP-a, objavljenih tijekom tiskovne konferencije Davora Bernardića i Peđe Grbina, a pod tematskim nazivom “Prijedlog rješenja za blokirane građane”.

Navode da je izneseno niz netočnih teza “koje SDP koristi za plasiranje neozbiljnih teza u političke svrhe”.

“Upozoravamo da je problem ovrha i blokiranih građana eksplodirao upravo u vrijeme SDP Vlade Zorana Milanovića (na čelu države od 23.12.2011. do 22.01. 2016.).
Da za krizu blokiranih najveću odgovornost, između ostalih, nose SDP-ovi ministri financija i pravosuđa, Linić i Miljanić”, navodi u priopćenju.

Podsjećaju da 2011. godine dug kućanstava u Hrvatskoj još praktički ne postojo, a nakon toga je sve do 2016. na vlasti bio SDP.

Iznijeli su svoje činjenice:

“- U Hrvatskoj kućanstva pošteno plaćaju svoje račune i kredite. Tek je 25. 000 blokiranih i samozaposlenih obrtnika i malih samostalnih trgovačkih radnji “dužno” 6 milijardi kuna, što je i logično jer svjetska ekonomska kriza gasi tržišta. Dok je Europa svoje malo poduzetništvo spasila, SDP ih je odlučio uništiti.

– Blokirano je praktično cijelo poduzetništvo u zemlji. Svi obveznici plaćanja poreza na dobit (jer kriza je i tržište ne funkcionira). Blokirano je čak 82.884 od ukupno 98.530 aktivnih poslovnih subjekata, a dužni su 37, 56 milijarde kn. Tad ‘genijalci SDP-a’, Linić i Miljanić osmisle i provedu legalni financijski inženjering stoljeća.

– 2012. eksplozija blokiranog stanovništva, blokirano već 212.317 obitelji (kao direktna posljedica blokada obrta, tvrtki i trgovačkih radnji i osiromašivanja jer ljudi gube posao, kroz predstečajne ne naplaćuju ni plaće ni potraživanja)

– 2014. ukupan dug kućanstava već prelazi ukupan dug privrede, jer SDP (Linić) briše dug tajkunima kroz predstečajne, a 80.000 obrtnika i 40.000 malih firmi “seli” među blokirane koji nose dug obrta na teret obitelji i gube djedovinu.

Od tog datuma se Hrvatska više nije opravila! Broj blokiranih kućanstava se više nije spuštao ispod 300 000 dok je njihov dug rastao za pola milijarde na mjesec i danas iznosi jedan državni proračun, čak 107 milijarde kn!

Koja Vlada RH je napravila takav apokaliptičan potez? SDP! Naravno uz podršku cijelog Sabora RH, čija odgovornost nije ništa manja!”, navode iz Udruge blokirani.

Nadalje, ističu da projekt oprosta Milanke Opačić nije “spasio” njih 30.000 kako se Bernardić danas pohvalio, jer, tvrde, ni broj blokiranih, kao ni dug nije smanjen, naprotiv.

“Spin je poslužio da pokrije podatak da je SDP izbrisao tajkunima čak 119,5 milijardi kuna, a iskamatario kućanstva, eliminirao zastaru te otvorio prostor bankama da prodaju dugove agencijama za utjerivanje dugova”, navide u Udruzi koja zastupa blokirane građane i ističu da se svi podaci službeni podaci FINA-e.

“Vrijeme je, poštovani drugovi i gospodo za argumente. Preuzmite odgovornost i prije nego sazovete tiskovnu, provjerite pokazatelje jer vi ste glavni uzrok problema”, poručili su SDP-ovcima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.