Kolinda Grabar Kitarović ispratila Josipovića s Pantovčaka

Vijesti 18. velj 201516:39 > 17:24
Cropix/Goran Mehkek

U Uredu predsjednika u srijedu poslijepodne održana je primopredaja dužnosti između predsjednika Ive Josipovića i izabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Josipoviću mandat završava u srijedu u ponoć. To je i zadnji radni dan njegovom timu savjetnika koje je imenovao nakon što je postao predsjednik Republike, a kojima je potpisao razrješenja s 18. veljače.

Uz Grabar-Kitarović, primopredaji je nazočio njezin najuži tim, a neki od budućih suradnika mogli bi biti poznati do kraja tjedna. Iako je primopredaja trebala biti zatvorena za javnost i medije, u četvrtak je ipak odlučeno da će ona biti otvorena za javnost.

Tijek primopredaje:

19:00

18:58 Nakon kratkih govora, novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ispratila je Ivu Josipovića s Pantovčaka i time je primopredaja dužnosti završena.

18:56 “Čast mi je predati dužnost predsjednika Kolindi Grabar Kitarović. Imali smo zanimljiv, ugodan razogovor. Upoznao sam predsjednicu Grabar Kitarović s funkcioniranjem ureda i sa svime što treba znati kako bi sutra mogla početi svoj radni dan s uspjehom. Još jednom joj čestitam i želim uspješan rad na dobrobit Republike Hrvatske”, izjavio je Josipović nakon razgovora.

“Zahvaljujem predsjedniku Josipoviću na primopredaji dužnosti, koja je protekla izvrsno. Vrlo sam zadovoljna razgovorom i Josipoviću želim svako dobro u budućoj karijeri i u životu”, kazala je Kitarović.

18:30 Iako je sastanak Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović trebao trajati oko pola sata, on je i dalje u tijeku.

18:00 Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović još uvijek razgovaraju u Uredu predsjednika. Nakon sastanka, Kolinda Grabar Kitarović će ispratiti Josipovića s Pantovčaka.

17:46 Susret novoizabrane predsjednice i predsjednika na odlasku bio je srdačan. Josipović je Kitarović dočekao s osmijehom “od uha do uha”.

17:36 Nakon sastanka s Josipovićem i primopredaje vlasti, novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović trebala bi obaviti nekoliko službenih sastanaka, iako na dužnost službeno stupa tek nakon ponoći.

17:33 Novoizabrana predsjednica na Pantovčak je stigla u pratnji suradnice Jadranke Jureško Kero.

N1

17:31 Kolinda Grabar Kitarović stigla je do Ureda predsjednika. Rukovala se s Ivom Josipovićam te su se uputili u Ured predsjednika, odnosno predsjednički kabinet, gdje će održati sastanak koji će trajati otprilike pola sata.

Nakon sastanka će se konkretnije znati hoće li Kitarović i Josipović davati izjave za medije.

17:30 Ivo Josipović na ulazu u Ured predsjednika čeka novoizabranu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Na upit novinara kako se osjeća, rekao je: “Super”.